Топ 10 - НАЙ-СТРАННИ ДИНОЗАВРИ, за които НЕ ЗНАЕТЕ!


Към следващия
Харесай видеото!


155 прегледа
Krasi
13
Публикувано 28 Aug 2020 / в Яки

Топ 10 НАЙ-СТРАННИ ДИНОЗАВРИ, за които НЕ ЗНАЕТЕ

В тази поискана от Вас Топ 10 класация, ще Ви запознаем с едни от най-невероятните динозаври, които са кръстосвали земята. Всички сме чували за филми като Джурасик парк, които са превърнали Тиранозавър Рекс, Диплодок и Велосираптор в истински звезди. Но те определено не са единствените странни създания в света на Юра и Креда. Въпреки, че са изчезнали преди милиони години, динозаврите са оставили доста информация за себе си. А най-интересните ще можете да видите в нашата нова ‘Айде БГ класация.

Поръчай бъндъл с автограф и мърч от тук:
http://sundayhabit.com/айде-бг

Поръчай видео поздрав и картички с автографи от Парти агенция Таралежите:
https://bit.ly/3c0NFor

Всяка година се намират нови фосили, от които черпим информация за тези чудовища. От тях научаваме, например за Аржентинозавъра. Този гигант е един от рекордьорите в класацията ни. Известен е с това, че е най-големият динозавър, стъпвал някога по сушата. Негов основен конкурент е Брухаткайозавърът. И двамата са огромни и тежат десетки тонове, но колко точно – ще разберете в класацията.

Там ще научите и за предполагаемото липсващо звено между динозаврите и птиците – Лонгискама. Този малък гущер е имал доста странни израстъци на гърба, за чиято функция учените спорят разпалено. Дали са били за привличане на женски, за охлаждане на тялото или за пикиране от клон на клон? Вие как мислите?

А кой динозавър е бил най-умен? Ако трябва да съдим по големината на мозъка, това е Троодонтът. Той е бил хищник, чийто мозък е бил с размерите на този на съвременен бозайник. От това Top 10 видео, ще научите и с какво е рекордьор Окулудентависа, какво е Линхеникус и защо Ютиранусът е по-страшен от Тиранозавър Рекс. Също така ще се запознаете с динозавъра с най-дебела глава – Пачицефалозавър. Той определено е наш любимец, не само защото изглежда страхотно, но и защото е доста странен и обвит в загадки. Вие можете ли да решите тези загадки?

А за финал сме Ви приготвили едно истинско чудовище – Хеликоприон. Тази праисторическа акула е изключително странна и доста страшна. Нейните зъби са били подредени вертикално и са ставали все повече с напредване на възрастта ѝ. Но ако искате цялата информация – гледайте нашата Топ класация.

Източници:
https://www.thethings.com/stra....ngest-weirdest-coole
https://www.sciencefocus.com/n....ature/17-of-the-weir
https://www.thoughtco.com/weir....dest-dinosaurs-10919

За информация за 'Айде БГ парти -
Парти Агенция "ТАРАЛЕЖИТЕ":
тел. 0882 270 240
ВАЖНО! Това не е телефонът на Християна, Ивайло или Бухльо.

LIKE + SHARE + SUBSCRIBE = HAPPY НИЕ :)

Facebook:
https://www.facebook.com/aydebgofficial/

Instagram:
https://www.instagram.com/aydebgoffic...

Музика: NALICE
Изпълнител: Jason Farnham

Jay Man - http://OurMusicBox.com
#айдебг #Top10 #класация

Покажи още
0 Коментари sort Сортирай по

Към следващия