НИКОГА НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ИСТОРИЯТА НА РАФАЕЛ НАДАЛ! - От Дете Чудо до ЛЕГЕНДА!


Към следващия
Харесай видеото!


109 прегледа
Krasi
18
Публикувано 13 Mar 2021 / в Блогери & Блогове

Филм за историята на един от най-великите играчи в историята на тениса!

Той е роден в на 3ти юни 1986г. в Манакор, който се намира на остров Майорка в Испания. Родителите му са Ana Maria Parera и Sebastian Nadal, който е бизснесмен, притежава застрахователна компания и ресторант. Той има и по-млада сестра на име Maria Isabel. Има двама чичовци като единият се казва Miguel Nadal и професионален футболист, а Чичо му Тони е треньор по тенис като го взима на корта още от 3 годишна възраст.

Първите думи, които му казва са: „Първо удари топката много силно, после ще мислим затова как да я вкараме вътре.“ Целта му била да построи цяла умствена броня в ума на детето. Започнал да се отнася с него с голяма несправедливост спрямо другите деца като му казвал никога да не се оплаква. Всички други свършвали тренировка, той оставал, за да събере всички топки и да изчетка кортовете.

Правил каквото му се каже. Когато двамата тренирали заедно, където слънцето пекло най-много, там Тони казвал на момчето да играе. На моменти е бил доста жесток например, когато играели заедно и определили правила, който стигне пръв до 20 точки, печели. Той изчаквал момчето да направи 19 точки, вдигнал нивото на играта си и го смачквал само и само, за да му се скапе целият ден. Когато Тони се отказва от това да стане професионалист, той вижда дарбата на малкия си племенник и осъзнава, че в ръцете му е бъдещия шампион на Испания.

Абонирай се : https://goo.gl/sYVcMB

Пиши ми тук: sharewithchoko@gmail.com

💰 За бизнес запитвания : choko_production@abv.bg
👉 МЪРЧ : https://choko.bg/ 👈

„Ти, Рафаел, нямаш нищо в главата си.“ Кръстникът му също е там и му казва, че този път е прекалил. След това двамата го карат в болницата. „Сега вече много добре разбирам желанието на Чичо ми да ме направи професионалист. Всички изкушения като да гледам телевизия, да мързелувам лятото с приятели, трябваше да изчезнат. Той ме научи как да играя с болка и как да използвам болката в моя полза. Когато спечелих турнира в Испания до 14 години, това беше една от най-запомнящите ми победи, защото на финалата играх срещу един от най-добрите ми приятели, Tomeu Salva, с който тренирах от години насам. В първият кръг на турнира си счупих малкия пръст на лявата ръка, но с Тони до теб като треньор това изобщо не беше повод за оплакване.

На форхенда ми наистина беше много трудно. Въпреки това играех заедно с болката и в един момент напълно забравих за нея. Всичко е въпрос на концетрация.
Сега, когато се връща назад казва, че се гордее с малкия Рафаел, който никога не се отказвал и показвал, че ако искаш нещо много силно, няма жертва, която да е твърде голяма.

-
ПОСЛЕДВАЙТЕ МЕ :
☑️ Втори канал : https://goo.gl/jknptu
☑️ Facebook : https://goo.gl/76ebjk
☑️ Инстаграм : https://goo.gl/CBvouW
☑️ Магазина : https://goo.gl/w5Pf4j

Той има зад гърба си 28 финала на голям шлем, на 24 години става най-младият играч, който печели 4-те големи шлема и златен медал на олиймписките игри. Печели 35 титли от серията Мастърс 1000 и 60 титли на клей. Той държи рекорда за най-дълга победна серия от 81 мача, побеждавайки рекорда на Федерер на трева. Печели 8 поредни пъти турнира в Монте Карло, 9 пъти турнира в Рим и 11 пъти В Барселона. Завършва като световния номер 1 5 пъти и изравнява Connors, Federer и Djokovic.

Той е първият играч, който да завърши като номер след 30 годишна възраст и първият играч, който да бъде номер 1 в три различни деситилетия. Големият Andre Aggasi казва, че Надал е най-великият за всички времена, заради начина по който се справя с Federer, Djokovic и Murray в златните ера на тениса. Той печели 1 път Australian Open, 2 пъти Wimbledon, 4 пъти US Open и през 2020г 20-тата си титла от Големия Шлем и рекордна 13-та на Roland Garros .Общо 86 титли. Общо 209 седмици на върха. Считан за „Краля на Клея“ и един от най-добрите за всички времена.

FAIR-USE COPYRIGHT DISCLAIMER

* Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, commenting, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

1)This video has no negative impact on the original works (It would actually be positive for them).
2)This video is also for teaching purposes.
3)It is not transformative in nature.
4)I only used bits and pieces of videos to get the point across where necessary.

CHOKO does not own the rights to these video clips. They have, in accordance with fair use, been repurposed with the intent of educating and inspiring others. However, if any content owners would like their images removed, please contact me by email.

------------------------------------------------------------------------------------------
● Не забравяйте да се абонирате и да натиснете камбанката 😇

#рафаелнадал #чоко #CHOKO

Покажи още
0 Коментари sort Сортирай по

Към следващия