Ходих по 10 000 стъпки на ден за 7 дни...и Ето какво се случи и какво начуих за този МИТ...


Към следващия
Харесай видеото!


221 прегледа
Bigger
8
Публикувано 31 Jul 2020 / в Яки

" Всичко Има Значение" - практическо ръководство за натурален културизъм - тук: http://www.stansabev.com

10 000 хиляди стъпки на ден или по-малко? Колко са нужни наистина?
Оказа се, че 10.000 хиляди стъпки на ден за по-малко мазнини и по-дълъг живот всъщност е стар японски маркетингов трик.

През годините съм се опитвал да изчиствам мазнини по най-различни начини, но мита за 10 к. крачки все по често започна да ми се мярка и решиш да задълбая малко по дълбоко за да видя какв е работата.

За да не ти се налага да задълбаваш и ти в това видео ще разбиаем мита, а после ще го изгради отново така, че да знаеш точно какво да използваш, кога да го използваш и какво точно да очакваш от него. Но преди това удари бутона лайк 10 хиляди пъти за да мотивираме алгоритъма и се запиши за канала за още любопитни и интерсени факти от света на физическата актвиност, спорт и фитнес.

Дори ти и аз да не сме замисляли много по темата, Др. Ли Мин, професорка от Медицнския факултет на университета в Харвард си е направила труда и не само е мислила по въпроса но тя направо е разплела цялата мистерия с неговото проучване.

В проучаването той търси отговорите на два въпроса: Колко точно стъпки са нужни за да се намали смъртносста и има ли значение колко интезвино или усърдно трябва да ги правим?

Да вървим дето се вика! Точно така ако учиш досттъчни един ден и ти можеш да прекараш година от живота си изследвайки подобна и много важна тема която се отнася до здравето на човечеството.
След като изместихме кой и какво е напарвил от пътя нека да видим най-накрая какво открива тази професорка Др Ли.

Първото нещо което открива е, че такова предишно проучване всъчност няма и че твърдението е базирано на устройство по точно крачкометър, който се е наричал “ Манпо Кей”, което в превдо означава 10.000 стъпки.“ Името е било макретингов инструмент, а не резултат от проучване” добава доктор Ли.
Точно затова и всички модерни дигитални устройства изолзват 10 к. за изходна позиция на диспеля си.

Ще трбябва да се се сменят две поколения учени за да изчакат хората да се находят до смърт за да извядат извод. Но, какво да се прави, наука!

Обратно на проучаването. Между 2011 и 2015, жени между 62 и 101 години за били тествани с устройство наречено акслерометър по време на активната част на деня им. Централни въпрос още веднъж е бил: Намалява ли смъртността с повишаването на карчките?

Нека да разберем!

Вие какво мислите? Напишете ми в коментарте!
заседналите жени са правили по 2.700 крачки на ден..което според ме се равнява на няколко ходения до тоалетна и едно за дистационното.
Жени които с имали средно 4,400 краки на ден и са били с 41% намален риск от смъртност. Каквото и да значи това, но според мен значи, че 59% от другите жени с 4,400 крачки не са имали този късмет. Не знам.
Подобрението започва да намалява и спира след около 7,500 крачки на ден
Имало е и 9 смъртни случая на 1000 при най активната група.

Статистичекси погледнато има поне 91% прични да се движим повече.

И така проучването заключва, че 7,500 стъпки е нивото до което трябва да достгнем за да вземем най добрто от ходенето като средство за намаляване на смъртността. Което е с 2,500 по малко от меродаваните 10.000 хиляди или с 25% по малко.
За да имам собствен опит и преди да науча за тези меко казано любопитни факти за 7 дни до момнета на записване на това видео реших да правя по 10 хилди стъпки на ден, което са с околко 2,500 повече от тези което правех до момента.

Тъй като във Лас Вегас по учлиците не е много за ходене основната част от тези стъпки правих след тренировка и след като съм пил протеинов шейк. Да не вземете сега да ме съдите, че ще загубая мускули, хей.

Вземам камерата и тръгвам, и за да е малко по натоварено…вземам с мен и раницата с няколко допълнително обектова вътре…за всеки случай и да изгоря нещо допълнително.
Резултата. За 7 дни съм свали около 3 кг, като искам да отбележа, че в момента съм на много изчистена храна в смисъл без никаквъ джънк освен някоя ябълка или солтета ако открадна от сина ми. Калроите ми варират между 2000 и 2300, като в допълнение и в момента всеки ден ходя в залата за тоно час и правя една мускулна група. Как я правя...ами много я напомвам със каквото успея за 45-55 минути и си тръгвам.

Мога да обобщя, че като средство за кардио няма да е така ефективно като ходене на пъка под налкон например...където всичко е много контролирано, но пък със сигурност ще е по забавно и плюс това се уча да правя по хубави снимки. Знаете в инстаграм без хубави снимки си за никъде!

Освен теглото забелявам притъпяване на апетита...някак и по интерсното сърдечната ми честота от 50-52 удара в минута се забави на 47-8 удара, което се смята за добре и като добавя подобрената инсулинова чувстивителност в удоловаствие мога да заключа, че всекидневното повтаряне на 10.000 хил стъпи на ден има много положителни резулатати и като минимум ни дава цел към която да вървим.

По дълъг, по-здрав и по лек живот...по хубаво от това...здраве му каже!...Бай.

Покажи още
0 Коментари sort Сортирай по

Към следващия