НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ( СПЕЦИАЛНО ВИДЕО ПО СЛУЧАЙ 2000 АБОНАТА )


Към следващия
Харесай видеото!


1,137 прегледа
Krasi
15
Публикувано 16 Mar 2020 / в Други

►СУПЕР МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВ ЧЕ МЕ ПОДКРЕПЯТЕ И ВДЪХНОВЯВАТЕ. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЕДИН ПО ЕДИН.

►Предишно видео: http://bit.ly/2QMjBnz
►АБОНИРАЙТЕ СЕ: http://bit.ly/subscribedembox

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/facebookdembox
✦ Instagram: http://bit.ly/instagramDembox
✦ E-mail: demboxofficial@yahoo.com

#Dembox #ИЗМАМИ #Special

През 1990 година индустрията преживя истинска революция. Това се дължи на факта, че гиганти като PepsiCo (вода Aquafina), Nestle (вода Pure Life) и Coca-Cola (вода Dasani) представили бутилираната си вода на пазара. След като тези производители представиха минералнта си вода, чешмяната вода остана в историята. Анализаторите на компанията Beverage Marketing Corporation изчисляват, че всяка година по целия свят се продават 460 милиарда литра бутилирана вода. Най-големият потребител на този продукт е Китай, чиито жители годишно купуват 80 милиарда литра вода. Второто място е заето от САЩ – 45 милиарда литра. Някои от останалите държави имат горещ климат, което обяснява и консумацията – например Мексико, Бразилия, Индонезия, Индия и Тайланд.

Проспериращите европейски страни като Германия, Италия и Франция продават съответно 12, 11 и 9 милиарда литра бутилирана вода. Освен това въпреки високото качество на чешмяната вода няма как да отречем, че бутилирана също е изключително търсена. Как го правят?
Някога замисляли ли сте се защо бутилирана вода е по-скъпа от водата от чешмата? Ценовата разлика е около 2000 пъти! В някои страни водата е по-скъпа от млякото, бирата и дори бензина. Знам какво си помислихте, но това далеч не са развиващите се страни, които се оплакват от недостига на питейна вода – това са страни, които могат да се похвалят с най-добрите комунални услуги.
Според обществената организация “Хранителни и водни наблюдения”, в Съединените щати един литър бутилирана вода е средно три пъти по-скъп от един литър мляко и почти 4 пъти по-скъп от литър бензин. На какво се дължи това? Какво кара хората да харчат пари за бутилирана вода?
Основното предимство на производителите на бутилирана вода по целия свят е, че тя е по-екологично чиста от останалата. Почти всяка реклама промотира точно това – чистотата и ползата на бутилирана вода. Дали това обаче е вярно? И какво всъщност пият милиарди хора в целия свят?
Изследователи от Environmental Working Group, които дълго време се занимават с въпроса за качеството на бутилираната вода, информират, че повечето от производителите на този продукт не крият, че продуктът им е най-обикновената чешмяна вода, която е претърпяла допълнително пречистване.
18% от марките все още настояват за изключителните свойства на своите продукти, но категорично не искат да посочват местоположението на минералните извори, от които получават своята „животворна вода”. Какво ви говори това?
Лабораторните изследвания сочат, че в повечето случаи бутилираната вода изобщо не се различава от чешмяната. „Допълнителното почистване”, което компаниите толкова често изтъкват не действа по абсолютно никакъв начин. И всъщност защо да го прави, след като тяхната чешмяна вода вече отговаря на най-високите стандарти на пазара?

Покажи още
0 Коментари sort Сортирай по

Към следващия